Verkkoasetukset Windows 7:ssa

Aseta tietokoneesi hakemaan verkkoasetukset automaattisesti (DHCP), tällöin DHCP-palvelin kertoo tietokoneellesi sen tarvitsemat tiedot.

Myöskin WWW-välimuisti (proxy, cache) kannattaa ottaa pois käytöstä ainakin rekisteröinnin ajaksi. Rekisteröintiverkosta ei saa yhteyttä mihinkään välimuistipalvelimeen, joten sellaisen käyttö voi estää rekisteröinnin.

DHCP:n eli automaattisten verkkoasetusten käyttöönotto löytyy Windows 7:sta seuraamalla kuvissa osoitettujen nuolten osoittamaa polkua. Kuvat ovat englanninkielisestä Windows 7:sta, mutta asetukset löytyvät muistakin kieliversioista samoista paikoista.

1) Etsitään verkkoyhteyksien asetusikkuna ("Network connections")

Etsitään Start-valikosta Control Panel (Ohjauspaneeli), ja seurataan polkua Control Panel -> View network status and tasks -> Change adapter settings. (Start-valikon hakutoiminnolla voi myös hakea tämän ikkunan.)


2) Network Connections -näytössä valitaan lähiverkkoyhteyden asetusikkuna valitsemalla Local Area Connection, naksauttamalla sitä hiiren hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla valikosta Properties (Ominaisuudet).

Tässä näytössä kannattaa myös tarkistaa, että mitään muita kuin lähiverkkoyhteyksiä ei ole aktiivisena. Erityisesti kaikki PPPoE -yhteydet kannattaa poistaa käytöstä, sillä PPPoE -tekniikalla ei ole Lnetissä käyttöä. Myös IEEE 1394 (Firewire) -standardin mukaiset liitännät ovat joissakin koneissa yleisiä, mutta eivät toimi verkkoyhteytenä.


3) Esiin avautuvasta ikkunasta valitaan Internet Protocol (TCP/IP) ja valitaan painike Properties.

4) Valitaan kohdat "Obtain IP address automatically", sekä "Obtain DNS server address automatically".

5) Tallennetaan muutokset painamalla OK.


2017-03-31